Senaste inläggen

Alpina skidgymnasiet
13 september 2015

Gällivares skidgymnasium är Sveriges nordligaste med en alpin linje. Det ger oss alla fördelar som krävs för att ha riktigt bra förutsättningar. Alla nödvändiga träningsarenor som skidanläggningen, sporthall, ishall, gym och liknande inom 10 minuter från boendet och skolan gör Gällivare till Sveriges centralaste skidgymnasium. Bra förbindelser till Stockholm med 2 timmar flyg, tåg eller buss. Nära till tävlingarna i norra Sverige, Norge och Finland samt en överlägset längsta säsong på hemmaplan. Vanligtvis åker vi skidor på Dundret med toppförhållanden mellan 25 oktober och 15 maj.

Följ oss på:
gellivareskid.se/bloggen
facebook.com/skidgymnasiet

Ännu kör vi!
4 maj 2015

bild1
Idag är det 4:e maj, imorgon och på onsdag så kör vi fystester. Sedan drar vi igång med skidåkningen igen. På hemmaplan! Fortfarande så är backarna på Dundret helt fria från barmarkshål och underlaget kan faktiskt liknas med ett ekbord på mornarna. Vi satsar på inför nästa säsong!

 

Tävling och träning
2 december 2014

image

Säsongen är i full gång, eleverna far och flänger som 23 stuckna bin för att hinna med all träning, tävling och skola. Tack vare de fina förutsättningarna vi har haft under försäsongen i Österrike och med Sveriges tidigaste hemmapremiär på snö har många av eleverna gjort bra resultat på de tidiga tävlingarna. I både Finland och Sverige har vi hunnit med att plocka hem topplaceringar och mer är på väg! Nu kör vi på 3 veckor till innan ett ofrånkomligt jullov tar över verksamheten.

Liftspåret
24 oktober 2014

image

Skidgymnasiet har ikväll gjort en Dundertjänst och skottat ihop liftspåret till mellanliften. Nu är det bara några dagar kvar till hemmalägret i Fjällbranten.

Gällivare
7 september 2014

Föregående vecka har bestått av träning och skola. Eleverna har börjat komma in i sina klasser och vi kör på för fullt med fysträningen. Nästa vecka är testvecka, SOK’s fysprofil ska göras så att alla får den individuella planering de behöver. Här nedan är några elever på ett bålpass.

image

Nu är säsongen igång
23 augusti 2014

Vi är i Hintertux, Österrike för säsongens första läger. Eleverna har inte börjat skolan ännu utan börjar först när vi kommer hem 1a september. Att Europavädret varit upp och ner i sommar avspeglar sig här nere, mycket snö för årstiden och bra underlag med kallgrader. Har varit en perfekt start för vårat nya gäng. Ny tränare för i år är den tidigare finska världscupåkaren Tommi Viirret.

image

Avgångseleverna
15 juni 2014

image

I fredags gick våra 6 avgångselever ut 4an. Alla 6 fortsätter att elitsatsa på skidåkningen vilket är mer eller mindre unikt i skidsverige. Stort lycka till!

Tester
26 maj 2014

image

Grabbarna och tjejerna är i Boden på cykeltester. Här är David på ett OBLA-test.

Utan salt
8 maj 2014

Dundret är fortfarande snötäckt och under senaste veckan har vi inte ens behövt plocka fram saltsäckarna. Nätterna är kalla och det är fortfarande kallt i backen så det är betongföre på förmiddagarna. Eftermiddagarna har det på platterna varit en lite lös yta men den försvinner fort efter några åkare. Sveriges i särklass längsta skidsäsong har vi med säkerhet med tanke på att vi kommer kunna åka några veckor till, plus att vi var först i höstas. Livet för en skidåkare i Gällivare är ganska bra!

2014-05-05 08.58.54

Sm seger
5 april 2014

Säsongen har varit bra för Anton Lahdenperä. Han har gjort flertalet bra placeringar på världscupen och visat sig konkurrera bra med landslagsåkarna. Innan honom gick Marcus Larsson och Tanja Poutianen bland annat i Gällivare. Nu börjar nästa generation internationella hopp komma som blivit skolade på Sveriges nordligaste skidgymnasium. Victor Sticko vann idag skicross-SM i Lofsdalen före flera stora världsstjärnor. Säsongen för skidgymnasieeleverna har varit mycket bra med många framgångar, det är extra kul att se att det fortfarande går bra för våra lite äldre ”före detta” skidgymnasister som fortsätter skörda resultat även efter studenten.10003434_10153983381280112_2716444411045833793_n