Fördelarna vi har med skidanläggningen Dundret är många. Endast åtta minuter från skolan ligger skidbacken som brukar öppna samtidigt på säsongen som de tidigaste anläggningarna i Sverige. Att ha en skidanläggning med långa och varierande backar alldeles vid utkanten av en stadskärna är inte bara ovanligt utan också unikt i skidgymnasiesammanhang. Vi är ensamma i Sverige med att kunna erbjuda den fantastiska närhet vi har här.

dundret nära

Ett nytt kanonsystem och fördelaktigt geografiskt läge ger en stor möjlighet att vara tidigt igång med skidåkningen på hemmaplan. Vi samarbetar nära med Dundret och personalens vilja att starta tidigt på säsongen ger oss ett bra försprång i och med att vi dessutom får balka backen direkt efter säsongspremiären. I höstas, 2013, hade vi Sveriges bästa underlag i en månads tid vilket inte var någon ovanlighet. Flera landslag och träningsgrupper var hos oss och samsades om träningstiderna.

dundret
Bilden är tagen just efter utschaktningen av Fjällbranten, 30 oktober.

Den stora skillnaden mellan Dundret och de övriga skidgymnasiernas hemmabackar är dock träningsmöjligheterna under säsongen. På merparten av träningspassen är skidanläggningen endast öppen för skidgymnasiet vilket ger en säker och lättplanerad träning även för fartdisciplinerna då vi till skillnad från andra gymnasier alltid kan träna på dagtid. Backen Fjällbranten är en av Sveriges bästa storslalombackar med varierande terräng och grym lutning.

dundret backen
Övre biten av Störtloppsbacken.